Har under kvällen fixat lite med foton från strejken till festen på fredag. Ska in via kansliet imorgon och se om jag hittar lite flera foton. Kommer att bli en superbra fest!
Lagade en ny rätt idag till middag. Jag gillar inte broccoli normalt men denna blev riktigt god. Broccolin blir inte så där mjuk utan lite mera "al dente". Testa den! Receptet är hämtat från Åses hemsida, se nedan.
Broccoligratäng med mozarella
4 portioner (á 6 pts)
500 g fryst broccoli (jag använde färsk broccoli)
2 ägg
1½ dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost ca 31%
125 g mozarella
dragon (kryddade inte den här gången)
Sätt ugnen på 225 grader. Tina grönsakerna och bred ut i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Rör ned hälften av den rivna osten. Häll ost- och äggsåsen över broccolin. Strö över resten av den rivna osten och lägg på mozarellaskivor. Krydda med dragon.
Gratinera i mitten av ugnen tills ost- och äggsmeten stelnat och ytan fått fin färg, 15-20 minuter.
Källa: Vår KokBok
Själv satte jag i strimlad skinka så det blev lite mera sälta och lite mera "mat". Mums :)
Var även ut och sprang ikväll. Gick riktigt bra. Kändes som jag flög fram tidvis. Är inte länge kvar till 5 km nu :) Målet är 10 km och springa 3 gånger/vecka.
Gratäng är världens bästa mat, i med allt möjligt bara. Gott & mättande!
SvaraRadera...& du vet var du ska rapportera kilometrar sen... ;-) Duktig tjej!