tisdag 12 juni 2012

Semester!

Då var det semester då. Underbart skönt. Om man bara skulle få sova nån morgon. Att vakna kl. 06 varje morgon och gå ut med hunden är ju inte riktigt vad man kallar sovmorgon. Han ska väl bli bättre snart, han har inte riktigt kontoll på blåsan ännu så vi kan inte kräva så mycket.

I går fixade vi bastun nästan färdig. Vi har nu lister runt fönstret och även två bastulavor. C. håller på med två fotsteg och räcke nu och jag hoppas han blir klar inom denna vecka. Provbadade gjorde vi redan igår. Mycket skönt med egen bastu, speciellt efter att jag varit och ridit :)

Tures träning går framåt. Har varit lite mycket de senaste dagarna men vi har hunnit träna lite grann i alla fall. Jag vill ju inte "överträna" honom heller. Idag började vi ensamhetsträna på riktigt. Vi har tidigare gått till ett annat rum då han sovit och det har inte varit några problem. Idag gick jag efter posten då han nyss somnat. Då jag kom tillbaka satt han vid dörren. Inte drömscenariot direkt men mycket bättre än att han skriker.

Inkallning tränar vi för fullt. Han springer lös i princip hela tiden, går in och ut som han vill. Koppelträningen går hyfsat bra. Sitt är han duktig på men ligg är inte hans starka sida. Håller på och "klickar in" honom, han verkar svara bra på det. Sover gör han, på alla möjliga sätt. Baktassarna använder han ofta som huvudkudde. Gör om det ni om ni kan! :)

I dag har vi lämnat in bygglovsansökan för staket (eller hundnät kanske man ska säga) och förrådsbod. Boden ska vi göra nästa vår men tänkte att vi kunde göra det på samma bygglovsansökan när vi ändå höll på. Hoppas verkligen inspektörn godkänner det.

Var och hämtade lite färg av det trevliga paret i Möckelö. Dagens projekt är att måla en liten bit och sedan ta sig till någon av färgaffärena och läsa av vilken färg det är, köpa färg och sedan är det bara att börja måla (om vädret tillåter). Huset ska bli i en grå-brun färg med vita knutar. Vacker, lite ovanlig färg. Dessutom smälter den in lite bättre i omgivningen.

Veckans stora händelse måste vara att min moster ska flytta hem från USA! Hon har bott där i 24 år nu så det är verkligen dags att komma hem. Med sig tar hon sin man, Shannon och deras vovve, Lucky. Shannon är en himla trevlig man som är så himla mån om Benita och resten av familjen. Ska bli underbart skönt att de flyttar hem!

Är lite blandade bilder jag bjuder på idag.

Ej helt klart än men så här ser det ut närman öppnar dörren in till bastun.  


Spisen och stenväggen vi satte dit. Känns riktigt bra att vi "kostade på oss" den här väggen.


Fönstret som pappa fixade.


Från sidan.


Det här är också ett sätt att sova på..


Första mötet med havet. Gick hyfsat bra.  


Måste hjälpa husse med ALLT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar